Testování potravinové intolerance/nesnášenlivosti

Máte kontrolu nad vaší intolerancí potravin?

Pokud chcete restartovat svojí energii, je třeba řešit potravinovou intoleranci namísto ignorace či rezignace toho, že s intolerancí potravin budete muset "žít". Například laktóza, mléčný cukr, který se nachází v mléčných výrobcích, je běžným typem potravinové nesnášenlivosti. Jiné nesnášenlivosti zahrnují lepek, siřičitany a další potravinářské přídatné látky. Lidé, kteří mají potravinovou intoleranci, obvykle pociťují příznaky, když jedí příliš mnoho určitého druhu jídla.

Je důležité rozpoznat rozdíl mezi potravinovou intolerancí a potravinovou alergií. Mnoho lidí používá tyto pojmy zaměnitelně a ačkoli mohou sdílet příznaky, existují rozdíly, které si lidé musí být vědomi, aby našli nejlepší léčbu.

Potravinové alergie nepřicházejí a neodcházejí. Příznaky se objevují pokaždé, když se s daným jídlem setkáte. Potravinové alergie, na rozdíl od potravinové nesnášenlivosti, jsou něčím, co může být život ohrožující a je třeba se mu vyhnout.